Сряда, 19 Юни 2024
 
 
Алуминиева дограма ПДФ Печат Е-мейл

     Виндур работи с алуминиевите профилите с марка „Altest”, които предлагат добро качество на много изгодна цена и богата гама от цветове в имитация на дърво или прахово боядисани по каталога RAL. Алуминиевите профили биват с прекъснат термомост и без термомост - т.нар. студени профили. Алуминият е дълготраен материал, който почти не се влияе от атмосфертите условия, но за постигане на добра термо- и шумо изолация най-добрият вариант е профил с прекъснат термомост. В последно време от алуминиевите профили се използва най-вече студения (без термомост) за вътрешни интериорти решения (врати за баня, стай, преградни стени, плъзгащи се прегради и т.н.). За изработване на студения профил се използва чист алуминий с олекотена конструкция, която придава красив и елегантен вид на профила. При студения профил недостатък се явява получаването на конденз при резки температурни амплитуди, ако се използва за външно остъкляване. 

    Алуминиевата дограма без термомост е добро решение за магазинни и офисни помещения на приземен етаж, входни врати на блокове или остъкляване на тераси (с плъзгащи прозорци), които не се усвояват като жилищна площ. Студеният алуминий има следните предимства: 

- Не подлежи на корозия и стареене;
- Лек и твърд материал, който понася по-широки крила и е с намалена вибрационна способност;
- Има олекотена система за плъзгане, с изгодна цена;
- Дава възможност за монтаж на различни типове пълнежи с различни дебелини от 3 мм до 20 мм (единични стъкла с различни дебелини, стъклопакети, термопанел, ПДЧ, поликарбонат и др.).
- Препоръчително е, при изпълнение на входни врати, които ще се използват интензивно, да се монтират усилени панти, допълнителни подсилващи профили и по-добри автомати и брави. Възможно е да се интегрират панели с пощенски кутии.